Zorg voor een juiste werkhouding op kantoor

In Nederland werken heel veel mensen dagelijks met een computer, pc, laptop, tablet, telefoon enzovoorts. Hierdoor nemen mensen veelal onnatuurlijke werkhoudingen aan waardoor diverse klachten ontstaan. Dat maakt het enorm belangrijk dat de juiste werkhouding op kantoor wordt aangenomen.

Gebruik ergonomische hulpmiddelen

Het gebruik van de juiste ergonomische producten zorgt ervoor dat de werkhouding verbetert wordt en de klachten afnemen en zelfs voorkomen worden. Denk aan producten zoals een ergonomische polssteun, een voetensteun, verticale muis of een monitorstandaard.

Klachten sluipen erin

Mensen hebben vaak niet eens door dat ze een ongezonde werkhouding hebben. Het scherm staat bijvoorbeeld net niet op ooghoogte waardoor je altijd scheef moet kijken en je nekklachten krijgt. Of de pols krijgt niet voldoende ondersteuning waardoor je een onnatuurlijke houding aanneemt en er polsklachten en RSI-klachten ontstaan.

Verticale muis

Een verticale muis geeft je hand een natuurlijke houding. Om de traditionele horizontale muis te gebruiken draai je de hand in een positie waardoor spieren zich aanspannen. Je elleboog draait wat naar buiten waardoor ook de schouder belast wordt. De verticale muis geeft de hand een natuurlijk houding zoals je ook iemand de hand schud. Daardoor verminder je spanning in de spieren en voorkom je klachten zoals RSI.