De voordelen van zakelijk elektrisch rijden

D

pexels-photo-110844.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260Heeft u een eigen bedrijf of bent u ZZP’er? Rijdt je op dit moment nog met een vervuilende benzine of dieselauto? Wanneer je oriĆ«nteert voor een nieuwe auto, overweeg dan ook eens een elektrische auto voor u en uw werknemers. Het zakelijk rijden met een elektrische auto heeft namelijk vele voordelen, deze zet ik voor je op een rij.

Milieubewust en duurzaam rijden.

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar puur elektrische auto’s pompen geen schadelijke emissies uit in de lucht die we inademen. Elektrische auto’s hebben zelfs geen uitlaatpijp. Dit helpt om de lucht die we allemaal schoon houden te houden, met name aan de bermen en in stedelijke gebieden waar de luchtkwaliteit slechter kan zijn.

Zuivere elektrische voertuigen produceren tijdens het rijden geen uitstoot van broeikasgassen. Overstappen op een elektrische auto of bestelwagen maakt het daarom voor bestuurders gemakkelijk om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en een rol te spelen bij het beschermen van de toekomst van onze planeet.

Je bedrijf staat voor innovatie

Elektrisch rijden geeft jouw bedrijf een goed imago. Het staat namelijk voor innovatie en duurzaamheid. Dat zijn kernwaarde die je graag gekoppeld wilt hebben aan je bedrijf. Geef ook het goede voorbeeld aan je werknemers, laat hun kennis maken op het werk met de voordelen en het gemak van elektrisch rijden.

Financieel kom je beter uit

Hoewel aanschaf van een elektrische auto iets duurder is dan een reguliere auto ben je op lang termijn goedkoper uit. Subsidies, lagere onderhoudskosten en goedkoop opladen zorgt ervoor dat je financieel een betere beslissing maakt als je voor een elektrische auto kiest.

Een stapje voor

In veel landen wordt de doelstelling gezet om vanaf 2030 geen diesel of benzine auto’s meer te verkopen. Ben dus een stap voor en kies nu al voor een elektrische auto, kies voor de toekomst.

Opladen en actieradius hoeft geen probleem meer te zijn, je plaatst een laadpaal bij de zaak, zodat de bedrijfsauto’s de gehele dag kunnen laden. Natuurlijk is het ook mogelijk om laadpaal bij medewerkers thuis te plaatsen.