Een theoriecursus volgen bij de rijschool

E

Het is eindelijk zo ver! Je mag eindelijk beginnen met het halen van je autorijbewijs. Je gaat dan natuurlijk gelijk beginnen met lessen. Maar het is natuurlijk zo dat het halen van je praktijkexamen één ding is, het halen van je theorie is het volgende. Het CBR heeft bepaald dat het halen van je theorie examen verplicht is voordat je mag beginnen met het praktijk examen. Je kan dan natuurlijk allerlei boeken aanschaffen om zelf te gaan leren. Daar komt dan ook bij kijken dat je een tal van oefen examens moet doen om je zo goed voor te bereiden. Je kan er echter ook voor kiezen om deze theoriecursus te volgen!

 

Een theoriecursus volgen bij de rijschool

Tegenwoordig is het mogelijk om een cursus te volgen waarbij van alles wordt uitgelegd over de theorie. Er zijn namelijk een hele hoop zaken die in de theorie voorbij komen die wat meer uitleg nodig hebben. De cursus gaat echter als volgt. Samen met een aantal andere leerlingen kom je naar de rijschool en zal je in een ruimte plaats nemen. Hier zal dan een instructeur allerlei zaken uitleggen die in de theorie naar voren komen. Dit kunnen dingen zijn zoals wat je moet doen wanneer je een militair konvooi tegen komt. Dit wordt uit de theorie alleen niet altijd duidelijk dus is een toelichting hierop nooit verkeerd!

 

De theoriecursus maakt je klaar voor het theorie examen

Het is zo dat niet iedereen zijn praktijk examen in één keer haalt. Dit heeft te maken met allerlei situaties en ook het slagingspercentage. Daarentegen is het wel goed mogelijk om het theorie examen in één keer te halen! Door je goed voor te bereiden kan je het in de eerste keer al halen. Door deze cursus te volgen kan je je zo goed mogelijk voor bereiden op het examen!