Werken als vrachtwagenchauffeur

W

Het werk als vrachtwagenchauffeur speelt zich natuurlijk voornamelijk op de weg. Mensen zeggen al gauw dat dit maar een eenzaam beroep is, terwijl de vrachtwagenchauffeurs er zelf juist van genieten. Vaak is de reden dat zij kiezen voor dit beroep dat het juist rustgevend en fijn vinden om alleen te zijn en ze genieten van het rijden van de vrachtwagen. Ook vergeten veel mensen dat de vrachtwagenchauffeurs veel van de wereld zien, weliswaar alleen tijdens het rijden maar ook dan zie je links en rechts veel van het landschap van bijvoorbeeld Zweden.

Vervoeren van goederen

Uiteindelijk is de taak van een vrachtwagenchauffeur natuurlijk om de producten of producten veilig en binnen een bepaald tijdsbestek van A naar B te brengen. Het begint allemaal op het moment dat de vrachtwagen volgeladen wordt. Nu vragen mensen zich weleens af hoe het komt dat de producten en goederen bijna altijd goed aankomen op de locatie, zelfs producten die snel breekbaar zijn. De reden hiervoor is dat de producten met veelvoud op pallets geplaatst worden en vervolgens wordt er gebruikt gemaakt van een omsnoeringsapparaat waardoor de producten compact en straks verpakt zitten.

Voordelen vrachtwagenchauffeur

Wat de vrachtwagenchauffeurs zelf als voordeel aanmerken is dat de werktijden flexibel zijn. Het is geen kantoorbaan van 9 tot 5, zolang de goederen op tijd op locatie aankomen kan de vrachtwagenchauffeur zelf kiezen wanneer hij de dag begint of eindigt. Als je het gaat vergelijken met een kantoorbaan dan kan je zeggen dat de vrachtwagenchauffeur zijn eigen kantoor indeelt, zelf bepaalt wat er gebeurd, hoe grote troep het is, welke muziek er op staat etc. Er staat zelfs een bed in hun kantoor voor wanneer je even vermoeid bent!

Lang van huis

Een vrachtwagenchauffeur is natuurlijk lang van huis en weg van zijn gezin. Het kan maar zo zijn dat ze voor één levering ongeveer één á twee weken onderweg zijn. Nu denken mensen dat wanneer ze thuis komen ze de volgende dag direct weer door mogen voor de volgende levering. Echter klopt dit, wanneer ze weer thuis komen krijgen ze een aantal dagen rust.