Groupage zorgt voor minder schepen en dus voor een beter milieu

G

Duurzaam om gaan met het milieu is enorm belangrijk en voornamelijk ook in de transport sector. Het is een feit dat hier heel veel uitstoot vandaan komt. Dit komt doordat er veel vrachtwagens op de weg zitten, maar ook door de schepen die continue varen. Om beter om te gaan met de uitstoot en dan ook de duurzaamheid, is het belangrijk om een manier te vinden om minder schepen te laten varen. Deze expediteur heeft daar een goede manier voor. Deze manier heet groupage. Deze manier van werken begint steeds belangrijker te worden en zou eigenlijk door meer expediteurs toegepast moeten worden. In dit artikel lees je dan ook wat het is en waarom er meer mensen gebruik moeten maken van deze manier van transport.

 

Zo werkt groupage

De term is eigenlijk een verbastering van groeperen. Maar hoe werkt dit dan? Zoals je weet heeft een containerschip een enorme lading aan containers bij zich. Door de groepering kan er voor gezorgd worden dat de hoeveelheid containers als het ware wordt gereduceerd. Wanneer een schip bijvoorbeeld naar New York gaat en deze neemt twee containers mee. Deze containers zitten vervolgens half vol met goederen. Door deze twee containers te groeperen tot één, komt er weer een plek vrij voor nog een container. Op die manier kunnen er meer goederen mee met één schip. Wanneer dit genoeg gedaan wordt, kan er een schip minder varen.

 

Groupage zorgt voor minder schepen en dus voor een beter milieu

Door het groeperen van goederen, wordt er dus gezorgd voor meer ruimte op een schip. Dit zorgt op zijn beurt weer voor minder schepen. Kortom, er zijn dus minder schepen die voor uitstoot zorgen. Dit is alleen maar bevorderlijk voor het milieu. Daarnaast is het zo dat expediteurs minder schepen te hoeven laten varen. Dit zorgt er dus ook voor dat er weer minder kosten zijn. Kortom, het is eigenlijk een win-win situatie!