Hoe voorkom ik stress tijdens een verbouwing?

H

Het verbouwen van je woning kan een behoorlijk stressvolle tijd zijn. Je vraagt je constant af of alles wel goed komt. Hoe kun je dit nu voorkomen? Hiervoor hebben wij een aantal handige tips voor je opgesteld.

1. Zorg voor een uitgebreide planning

Als eerste zorg je ervoor dat je een gedetailleerde planning maakt. Schrijf op wanneer wie wat moet doen en wat die persoon nodig heeft. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is en weet je exact wat je allemaal moet regelen. Je doet er verstandig aan om enkele weken uitloop in te plannen voor het geval dat je tegen vertraging oploopt.

2. Haal alle middelen in huis

Om de planning te realiseren zul je wel gereedschap en materiaal nodig hebben. Denk daar goed over na zodat je niks over hoofd ziet. Denk bijvoorbeeld ook aan een container huren voor al het afval dat vrijkomt tijdens de verbouwing. Het levert veel stress op als je tijdens de verbouwing je realiseert dat je dingen mist.

3. Werk samen met vakmensen

Om er zeker van te zijn dat alles goed gebeurd zul je er verstandig aan doen om vakmensen in te schakelen. Deze kun je natuurlijk inhuren, maar je kunt ook om je heen kijken of je toevallig handige mensen kent. Dit scheelt natuurlijk flink in de kosten en het is gezellig om te klussen met iemand die je kent.