Bedrijfstuin houdt medewerkers gezond

B

Veertig procent van de werkgevers doet niets met de gezondheid van zijn eigen medewerkers. Dat zijn schokkende cijfers, want we weten al jaren dat gezonde medewerkers juist voordelen opleveren voor de organisatie. Gelukkig zijn er veel bedrijven de laatste jaren al overstag gegaan. Steeds meer werkgevers zorgen voor fruit op de werkvloer, ontmoedigen roken en hebben actieve werkplekken, zoals sta- of fiets-bureaus. Ook zien we een groeiende trend in de inrichting van de bedrijfstuin. Wat de mogelijkheden van een tuin zijn, lees je hier.

 

Bedrijfstuin voor u op maat

De bedrijfstuin van vroeger kennen we als strak geknipte perkjes of kort gemaaide velden voor een groot statig gebouw. Dat is zo passé! Wat we nu zien is dat steeds meer werkgevers buitengelegenheden voor hun werknemers creëren. In de pauze even een frisse neus halen of een meeting buiten in het zonnetje. Het zijn de kleine momenten waarop de gezondheid van medewerkers goed gedaan wordt. Dagelijks even naar buiten om uit de muffe werksfeer te komen doet mensen goed. De drukte van het kantoor even achter je laten en de wind door je haar voelen.

 

Beweging

Niet alleen door actieve werkplekken te creëren of mensen te wijzen op de trap kan je werknemers in beweging krijgen. Ook door de buitendeur open te zetten en een welkom in de bedrijfstuin te maken, zullen medewerkers meer gaan bewegen. Van een lunch in de tuin komt dan al sneller een lunchwandeling. Twintig minuten semi-intensieve beweging maakt dat medewerkers na de pauze een stuk beter zullen presteren. Die after-lunch dip zal dan uitblijven.

 

Areamasters

Wil jij een mooi aangelegde tuin? Een tuin waarmee je medewerkers motiveert om naar buiten te komen? Dan moet je bij Areamasters zijn. Al jaren hebben zij ervaring met de aanleg van onder andere een tuin en speelruimtes op kinderdagverblijven. Areamasters weten dus ook hoe zij de inrichting moeten maken om jouw medewerkers langer gezond te houden.