Het belang van een goede website als (startend) ondernemer

H

Het belang van een goede website als (startend) ondernemer

Heeft u als (startend) ondernemer weleens nagedacht over het belang van een goede website? In deze blog word je meegenomen in verschillende aspecten die het belang van een degelijke website definiëren. Op deze manier wordt u wellicht geënthousiasmeerd om een website te (laten) bouwen, of uw huidige website te optimaliseren.

Het ‘online visitekaartje’ van uw bedrijf

We leven in een tijd waarin het internet vrijwel ieder moment van de dag beschikbaar is. Wanneer mensen spreken over iets, wordt al snel de smartphone erbij gepakt om bevestiging te realiseren. U kunt zich vast voorstellen dat het eerste ‘kennismakingsmoment’ met uw bedrijf dan ook in plaatsvindt op het internet. Specifiek: uw website! Misschien is het goed om deze situatie te schetsen aan de hand van een voorbeeld. Stelt u zich eens voor dat u van het weekend met vrienden uit eten gaat. Reeds is besloten dat dit etentje plaats zal vinden in Amsterdam. Een exacte locatie is nog niet gekozen. Een van de vrienden oppert als locatie het Leidse Plein. Nadat u akkoord heeft gegeven, pakt u direct uw smartphone of neemt u plaats achter uw computer. U typt in de zoekmachine restaurant Leidse Plein Amsterdam. U scrollt door een lijst van opties heen en komt terecht bij een passend restaurant. U klikt op de link en komt terecht op de website van het restaurant. Wanneer de website goed werkt en er netjes uitziet, is uw keuze snel gemaakt en boekt u een reservering. Ziet de website er onvolledig en slecht uit? Dan is de kans groot dat u toch voor een ander restaurant gaat. Aan de hand van dit voorbeeld is het u misschien al duidelijk: een goed uitziende en goed werkende website is het visitekaartje van nu!

Een goede website voor betere vindbaarheid

Er zijn verschillende manieren om hoger te komen bij zoekresultaten in een zoekmachine als Google. o kunt u bijvoorbeeld advertentiegeld betalen om bovenaan te komen. Maar wanneer u liever wat minder geld hieraan wilt besteden, is het hebben van een goede website extra belangrijk. Google bepaalt namelijk onder andere op basis van “dwell time” van bezoekers, hoe hoog een website komt. De term “dwell time” ziet op hoelang mensen op uw website blijven. Hoe langer, hoe beter. Een goedwerkende, goed uitziende website met interessante (SEO) content is dus erg belangrijk!

Domeinnaam & webhosting

Vergeet niet dat een domeinnaam en webhosting essentieel zijn voor je bedrijf. Het is erg belangrijk om een goede hostingprovider in Nederland te kiezen. Al een naam in gedachte? Domeinnaam claimen kan via lupshosting.nl.

Meer omzet behalen met een goede website? Schakel een expert in

Uiteindelijk leidt het hebben van een goede website tot meer omzet. Een feilloos werkende webshop of een sublieme website met interessante informatie zorgen zeker voor meer conversies. Het maken van een goed werkende website is echter veel werk. Heeft u geen tijd om dit te leren? Dan is het altijd handig om een expert in te schakelen. Zo kunt u die tijd zelf benutten voor de bedrijfsvoering. Interesse in de mogelijkheden bij Lupswebdesign? Ga naar lupswebdesign.nl en vraag naar de mogelijkheden.