De revolutionaire snelheid van OM5

D

OM5 revolutionair snel

In oktober van het afgelopen jaar heeft er iets belangrijks plaatsgevonden voor de wereldwijde telecommunicatie. Er is toen namelijk besloten om Wide Band Multi Mode Fiber een nieuwe naam te geven. De nieuwe naam is OM5. Deze naam zal zowel door de toonaangevende bedrijven ISO/IEC en de TIA worden gebruikt. Dit zijn twee Amerikaanse standaard commissies die een wereldwijde standaard kunnen geven.

OM5

Deze nieuwe naam voor het glasvezeltype kabel creëert de mogelijkheid om bij Multi-mode vezels gebruik te maken van Golflengte Multiplexing. Dit zal gaan betekenen dat er op het zelfde moment meerdere lichtkleuren tegelijkertijd over één kabel gestuurd kunnen worden. Dit is revolutionair. De golflengtes hiervoor zullen liggen tussen de 850 en 953 nm. Het bestaat al langer dat er meerdere verschillende kleuren licht over één kabel verzonden kunnen worden. Dit kon eerst alleen over de single mode vezels, maar is nu dus ook mogelijk op de Multi mode vezels, wat OM5 heet. Het grote voordeel van de Multi Mode kabels in LAN-omgevingen is dat er lagere kosten zijn voor de tranceivers in actieve apparatuur.

Voordeel OM5

Met deze kabel kunnen verschillende snelheden worden behaald, door dezelfde kabel. Er kan zowel een snelheid van 40Gbps als een snelheid van 100Gbps worden bereikt over twee verschillende vezels. Het verschil met voorgaande kabels is dat er eerst voor een snelheid van 40Gbps acht verschillende vezels nodig waren, en bij 100Gbps zelfs 20 vezels. De OM5 is juist ontwikkeld om over zo min mogelijk vezels de verschillende snelheden te behalen. Tot nu toe gaat dit erg goed.

Online bestellen of in de winkel

De OM5 kabels zijn inmiddels wereldwijd beschikbaar. Iedereen zit er om te springen, want deze vorm van telecommunicatie transport kan een groot verschil gaan brengen in het aantal aansluitingen en multifunctionele toepasbaarheid op apparatuur. Ben jij op zoek naar een OM5? Dan kan je deze kopen in de webshop of offline in de winkel.