Glasvezeltechniek heeft een veel grotere bandbreedte

G

Veel mensen eisen steeds meer van hun internet tegenwoordig. Het liefst willen ze ook alles tegelijkertijd doen. Zo willen ze series kijken op Netflix, dan willen ze weer online gamen, en zo hebben ze het nodig voor werk. Kortom, aan alle kanten is internet nodig. Niet alleen thuis is dat zo, maar ook in het bedrijfsleven. Echter is het wel zo dat de oude, koperen kabels het niet aan kunnen om dit alles, tegelijkertijd te laten werken. Dat is waarom glasvezeltechniekde toekomst heeft. In dit artikel lees je waarom dit de toekomst is en waarom je het zo snel mogelijk moet aanschaffen.

 

Glasvezeltechniek heeft een veel grotere bandbreedte

De internetverbinding moet je in principe zien als een soort buis. De oude, koperen kabels maken gebruik van een koperen buis. Alle data die wordt verstuurd via het internet moet door die buis heen. Omdat de oude kabels een kleine buis gebruiken, kan er niet veel data door heen. Dat zorgt er voor dat het internet traag wordt wanneer er veel gebruik van wordt gemaakt. Bij glasvezel is deze buis vele maten groter, en is het internet dus sneller. Dit is eigenlijk in een notendop wat bandbreedte nou precies in houdt. Bandbreedte is dan ook beslissend wanneer het aan komt op een goede internetverbinding hebben.

 

Glasvezeltechniek voor in het bedrijfsleven

Veel bedrijven maken tegenwoordig ook meer en meer gebruik van het internet. Het grootste gedeelte van de werkzaamheden bestaan bij kantoren bijvoorbeeld uit dingen verwerken en op het internet werken. Voor ziekenhuizen geld ook dat er veel op het internet gedaan wordt. Veel van hun patiënten dossiers staan namelijk in de cloud. Om hierbij te kunnen moet er gebruik gemaakt worden van het internet. Aangezien er veel computers actief zijn binnen een ziekenhuis, moet er ook een goede internetverbinding zijn. De bandbreedte die glasvezel bied is dan ook essentieel om alles goed te laten werken.