Een goede pulsation dampener verminderd de trillingen in de lucht

E

Bij zware industrie en bedrijven met zware machines, is het hoorbare geluid niet het enige gevaar. Naast dat geluid het gehoor aan tast, kan het ook andere machines en leidingen aan tasten. Dit gebeurt door de trillingen in de lucht die de machines opwekken. Deze trillingen kunnen ervoor zorgen dat allerlei apparatuur kapot kan gaan. Dit kan je oplossen door goede pulsation dampenerte plaatsen!

Een goede pulsation dampener verminderd de trillingen in de lucht

Zoals hierboven al beschreven is, is het zo dat de trillingen die voor komen in de lucht, schadelijk voor machines. Het kan bijvoorbeeld leidingen beschadigen, kabels los laten gaan of gevoelige onderdelen aan tasten. Denk bijvoorbeeld aan freesmachine. Deze machines werken met uiterste precisie. Wanneer dan door de trillingen iets verplaatst, dan kan de machine al snel kapotgaan. Door de dempers te installeren zorg je ervoor dat de trillingen verminderd worden. De trillingen worden verminderd en zorgen ervoor dat het andere apparatuur in de buurt niet meer aangetast kan worden. Zo wordt het weer mogelijk om met precisie apparatuur te werken zonder dat het fout gaat.

Voor elke machine is er wel de juiste pulsation dampener

Het apparatuur die je in de industrie vind verschillen allemaal weer met elkaar. Ditzelfde geld ook voor de ruimtes waar ze in staan. Daarom is het noodzakelijk om ook verschillende dempers te maken. Het is ook mogelijk om op de site verschillende soorten en maten dempers. Deze kunnen dan ook online besteld worden. Het kan zijn dat er geen demper bij zit met de juiste afmetingen. In dit geval kan deze altijd op maat gemaakt worden. Wanneer de dempers besteld zijn, dan worden deze altijd afgeleverd en geïnstalleerd. Zo ben je verzekerd van de juiste demping in de productie omgeving. De monteurs zullen ook pas weg gaan wanneer alles helemaal klopt.