Een goede steam vent silencer zorgt voor een veiligere omgeving

E

Zware industrie bedrijven staan bekend om de grote machines, gevaarlijke omgevingen en voornamelijk lawaai, heel veel lawaai. Natuurlijk worden er heel veel initiatieven ondernomen om er voor te zorgen dat de omgeving zo veilig mogelijk wordt gehouden. Sommige dingen kunnen echter niet compleet verholpen worden. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een minder fijne werkomgeving. Een grote oorzaak van het lawaai bij de zware industrie zijn lucht uitlaten en ventilatie. Wanneer de lucht uitlaten geopend worden, dan wordt er voor 160 dB aan lawaai geproduceerd. De Steam vent silencer is hier de oplossing voor!

Een goede steam vent silencer zorgt voor een veiligere omgeving

Zoals hierboven al vermeld is, een luchtuitlaat kan voor enorm lawaai zorgen. Het menselijk gehoor heeft op een niveau van 160 dB al directe gehoorschade. Deze schade zal in eerste instantie niet direct op te merken zijn. Wanneer men echter langer en vaker wordt blootgesteld aan dit niveau, zal dit wel merkbaar worden. Het is daarom ook belangrijk dat men veilig kan werken zonder gehoorschade op te lopen. Gehoorbescherming is natuurlijk een must, maar kan niet garanderen dat het totale bescherming geeft op dit niveau. De Vent silencer brengt hier direct verandering in door het niveau te dempen. De demper wordt direct op de luchtuitlaat gemonteerd en zal dan ook direct dienstdoen. Het resultaat hier van is dat het geluidsniveau gereduceerd worden naar 90 dB. Dit is nog steeds iets boven de grens, maar de schade die hierbij opgelopen kan worden is minimaal.

Voorkom miscommunicatie met een goede steam vent silencer

Op de werkvloer van zware industrie komt het door al het lawaai al snel voor dat er miscommunicatie optreedt. Dit is natuurlijk frustrerend voor het personeel en voor de leidinggevende. Dit kan ook resulteren in het feit dat sommige taken verkeerd worden uitgevoerd. Door een demper te gebruiken zorg je er voor dat de kans op miscommunicatie wordt gereduceerd, waardoor het op de werkvloer aangenamer wordt.