Beveilig je huis met een alarm wanneer je op vakantie gaat

B

Helaas is het weer zo ver. Met de komst van de winter en de vroege valavond, steken ook de inbraakgolven weer de kop op. Vele huizen worden geplunderd door inbrekers. Veelal gaat het hierbij om woningen van mensen die op (ski)reis zijn. Daarom deelt beveiliging-vergeleken enkele tips voor de beveiliging van je huis:

 

Plaats een alarmsysteem om inbrekers af te schrikken

Een alarmsysteem is één van de meest efficiënte middelen om inbrekers af te schrikken. Wanneer ze de keuze hebben om in te breken in een huis met alarm of een huis zonder alarm, is de keuze snel gemaakt. Daarom plaats je best ook een sticker aan het raam of aan de deur waarop je aangeeft dat er een alarminstallatie is geïnstalleerd.

 

Plaats foto’s en updates op social media wanneer je terug bent van reis

Ook inbrekers zijn actief op social media. Wanneer je een kiekje deelt waarin je meegeeft dat je op (ski)reis bent, is het voor een inbreker gemakkelijk om te weten dat er een onbewoond huis wacht om beroofd te worden.

 

Vraag aan buren om extra waakzaam te zijn

Je kan aan je directe omgeving vragen om extra waakzaam te zijn tijdens je reis. Af en toe eens langsgaan om te zien of alles er nog ok bij ligt, de post uithalen, eventueel zelfs ’s avonds en ’s ochtends de gordijnen open en toe doen. Zo geef je de indruk dat je woning toch nog iets meer bewoond is.

 

Plaats stevige sloten

Het spreekt voor zich maar een anti-inbraak slot zal veel helpen om het inbrekers moeilijk te maken in je huis binnen te dringen. Een goed slot op voor- en eventueel achterdeur is dus van primordiaal belang.

 

Als je programmeerbare verlichting hebt, maak er dan gebruik van

Het is zonde om programmeerbare verlichting voor handen te hebben en hier geen gebruik van te maken. Stel de verlichting zo in dat er ’s avonds licht in huis brand. Zo maak je het nog riskanter voor inbrekers om in te breken.

 

Met deze tips kom je al een heel eind voor een betere beveiliging van je huis tijdens vakantie.