Hybride electronics, de toekomst?

H

Definitie van hybride

Wat houdt hybride nou precies in? Hybride wil heel simpel zeggen, een kruising tussen twee dingen. Deze kruising is dan de hybride. Denk bijvoorbeeld aan het kruisen van meerdere rassen dieren, om zo een nieuw hybride ras te creëren. Dit wordt vaak gedaan om een sterker ras te maken voor bepaalde functies. Een ander bekend voorbeeld in de huidige maatschappij, zijn hybride auto’s. Hierover zal meer worden verteld in de volgende paragraaf.

Hybride auto’s

Hybride auto’s zijn auto’s die twee of meer vormen van energie gebruiken, zoals een ontstekingsmotor om een elektrische generator aan te sturen, die daarna een elektrische motor kan aansturen. Een hybride voertuig heeft ten minste twee systemen om energie op te slaan en twee manieren om energie om te zetten.

Ook zijn er half hybride auto’s, die niet alleen op elektriciteit kunnen rijden. Zij maken gebruik van een elektromotor om de brandstofmotor te ondersteunen, waardoor er minder brandstof wordt gebruikt. Vaak wordt hiermee 9% brandstof bespaart.

Aan deze technologie voor auto’s zijn veel voordelen verbonden, namelijk een lagere CO2 uitstoot, een lagere fiscale bijtelling en een laag verbruik van stroom.

Hybrid electronics

Er zijn veel andere producten die gebruik maken van hybrid electronics, zoals bankpassen, toegangsbewijzen en smart-clothing. Hybrid electronics zijn circuits, uitgerust met een RIFD antenne en IC chip. Deze componenten geven deze circuits de mogelijkheid om data op te slaan op geheugen en deze te verspreiden middels bluetooth, wifi of NFC. Zo kan bijvoorbeeld uw kleding vaststellen hoeveel u hebt gerend en hoe u uw postuur moet aanpassen tijdens het rennen, deze data naar uw telefoon sturen en waarborgen.

Uiteraard zijn hier meerdere mogelijkheden mee mogelijk en wordt er nog veel onderzoek naar gedaan. Hetzelfde geldt natuurlijk voor hybride auto’s! We zullen vanzelf zien wat de toekomst ons gaat brengen vanuit de technologie.