SFP module

S

 

Een SFP module heeft twee verschillende modus. Eigenlijk zijn dit twee verschillende producten. Zo heb je een module die bedoeld is om veel mensen op het netwerk te krijgen en heb je een module die is bedoeld om grote afstanden te overbruggen. Deze twee worden de single-mode en multi-mode genoemd. Beiden zijn geschikt voor het gebruik van glasvezelinternet en kun je hier ook op aansluiten. De single-mode is bedoelt voor het overbruggen van grote afstanden. Als je een hoog gebouw hebt en je wilt hier overal goed werkend internet hebben, dan is de single-mode hier perfect voor. Mocht je juist willen dat er veel mensen tegelijk op het netwerk kunnen, dan is de multi-mode perfect. Wanneer je hier met veel mensen op zit, zal het internet nog steeds werken zoals deze is bedoeld.

Verschillende soorten

Naast multi-mode en single-mode is er ook nog een verschil tussen een SFP module en de +. Het enige verschil wat tussen deze twee zit is dat de + sneller is dan de reguliere module. De standaardmodule is namelijk bedoeld voor een data overdracht van minder dan 10 GB. Terwijl een + module dit met gemak kan doen. Daarnaast is er ook een technisch verschilletje. Namelijk dat de SFP module is gebaseerd op een IEEE802.3 en SFP-8472, terwijl de + is gebaseerd op een SFF-8431.

 

Bestellen en monteren

Mocht u een SFP module nodig hebben, doe dan snel de check. Wij hebben hier een check die je kunt uitvoeren waaruit een op maat gemaakt advies komt. Zo weet je direct wat voor soort module je moet aanschaffen en wat er minimaal nodig is om de zaak te laten draaien. Daarnaast leveren wij de module binnen een week tijd en kunnen wij deze voor je instaleren. Hiervoor kun je contact opnemen met ons en dan zorgen wij ervoor dat er een erkend monteur mee komt met de levering.