Wat zijn pigtails en waar zijn die voor nodig?

W

Een goede glasvezelkabel aansluiting is belangrijk. De manier waarop dat gedaan is, is echter ent zo belangrijk. Het is helaas niet zo dat je een kabel alleen maar in het modem of apparaat hoeft te steken en klaar. Hoe het wel moet is alsnog makkelijk, maar je moet even weten hoe je dit moet doen en wat je nodig hebt. In dit artikel komt kort aan bod wat je nodig hebt om een goede aansluiting te doen. Het begint in ieder geval met de term: Pigtails

 

Wat zijn pigtails en waar zijn die voor nodig?

Pigtails is de naam voor de kleine uiteinde van de glasvezelkabels. Waarschijnlijk herken je ze wel. Het zijn namelijk de kleine plastic connectoren die aan het uiteinde zitten. Deze zijn dan ook nodig om de kabel op een juiste manier met een apparaat te verbinden. De meeste hebben ook een clipje waarmee de connector op een goede manier, goed in de internet poort van het apparaat blijft zitten. Echter zijn er wel meerdere soorten connectors en poorten dus is het belangrijk om goed te weten wat het verschil is en welke je, wanneer moet gebruiken.

 

Verschillende soorten pigtails

Met tegenwoordig zo veel verschillende apparaten die internet nodig hebben, is er niet altijd één pigtail die past. Om die reden zijn er verschillende soorten op de markt. Het is dan ook belangrijk om te weten welke pigtail bij welke poort hoort.

 

  • Pigtail SC: de SC variant is de meest gebruikte variant. Het heeft een simpele werking en kan gemakkelijk bevestigd worden en het betreffende apparaat. Dit zorgt voor veel gebruiksgemak.
  • “ LC: deze variant heeft een ceramische connector. Dit zorgt ervoor dat deze tot wel 50% kleiner is dan de sc variant. De LC maakt ook gebruik van een borg klipje die ervoor zorgt dat deze goed blijft zitten in de poort en er niet snel uit valt. Deze variant is geschikt voor laptops aangezien deze gebruik maken van veel kleinere poorten.