De voordelen van het gebruik van hulpmiddelen voor het maken van inhoud

D

Als je nog steeds basistools gebruikt, zoals Microsoft Word, voor elk stuk content dat je maakt, dan is dit artikel iets voor jou, omdat we de voordelen beschrijven van de verschillende tools voor het maken van content die beschikbaar zijn.

Hoewel er niets mis is met Microsoft Word voor het maken van documenten, is de kans groot dat er een aantal hulpprogramma’s voor het maken van inhoud is die uw proces kunnen stroomlijnen, terwijl er ook een hele nieuwe wereld van functionaliteit wordt geopend.

XML Structured Authoring

Als u niet bekend bent met XML-gestructureerde authoring, is het de moeite waard om een ​​korte beschrijving te geven, omdat deze centraal staat in de meeste tools voor het maken van inhoud die u waarschijnlijk zult gebruiken. Waar elementaire tekstverwerkingsprogramma’s met het oog kunnen worden geconfigureerd om overeen te komen met de gewenste lay-out, maakt XML-authoring meer geavanceerde publicatiesoftware mogelijk die de inhoud scheidt van de opmaak.

Afzonderlijke opmaak en inhoud

In dit opzicht is het een beetje zoals HTML, waar een code zoals zou worden gebruikt om een ​​vooraf gedefinieerde opmaak aan de tekst te geven, zoals 12 pt. Times New Roman vetgedrukte tekst, als een voorbeeld.

Het gebruik van deze tools zorgt voor een veel eenvoudigere en minder tijdrovende manier om vergelijkbare ontwerpen en thema’s over tal van verschillende soorten inhoud en documenten te recreëren.

Cross-platform publiceren

Een echt handige functie van de meeste hulpmiddelen voor het maken van XML-inhoud is dat het formaat automatisch kan worden aangepast aan het platform waarop het zal worden gepubliceerd. Als we ons voorbeeld uit eerder nemen en zeggen dat op het web de opgemaakte tekst eruit zou zien als een 12 Pt. Times New Roman vetgedrukte tekst, we willen misschien dat deze verandert in 14 pt. cursief lettertype voor bijvoorbeeld wanneer het op een telefoon wordt weergegeven.

Deze veelzijdigheid in deze tools zorgt ervoor dat het beheren en publiceren van inhoud veel sneller en eenvoudiger is, aangezien de auteur niet de handmatige taak heeft om voor elk platform opnieuw te formatteren en te ontwerpen.

Inhoud opnieuw gebruiken

Een ander voordeel van het gebruik van XML-inhoud is de mogelijkheid om componenten en inhoud opnieuw te gebruiken, in plaats van te herschrijven of die informatie van elders te kopiëren en te plakken. Door te verwijzen naar de oorspronkelijke bron van het onderdeel of de inhoud, kunnen meerdere documenten één informatiebron gebruiken.

Het belangrijkste voordeel hiervan is dat, als dit onderdeel moet worden bijgewerkt, alleen de ene informatiebron hoeft te worden gewijzigd, omdat de andere bladen automatisch worden bijgewerkt, waardoor het veel nauwkeuriger en gestroomlijnder wordt.

Hulpmiddelen voor het maken van inhoud

Er zijn op dit moment een aantal verschillende XML-authoring- en andere tools voor het maken van inhoud beschikbaar, waarvan sommige webgebaseerde software zijn. Naarmate de tools zich hebben ontwikkeld, kunnen gebruikers door het uiterlijk ervan XML-inhoud maken, maar met hetzelfde gevoel als bij het gebruik van Microsoft Word.

Dit zorgt voor een snelle overgang naar XML-authoring en zorgt ervoor dat auteurs niet gefrustreerd raken voordat ze zelfs maar zijn begonnen.