EFFECTIEVE PERSONEELSPLANNING MET PERSONEELSSYSTEEM

E

Het bijhouden van de gewerkte uren van alle werknemers kan erg lastig zijn als je niet gebruik kunt maken van handige software. Stel je voor dat je alles handmatig zou moeten invoeren, dat kost handen vol met tijd. Als je een kleine onderneming runt met een stuk of 5 werknemers, dan is het misschien nog wel te doen. Maar wat als je te maken krijgt met 20, 50 of 100 werknemers? Op dat moment is het geen doen om de personeelsadministratie handmatig bij te houden. Dit moet je dan wel automatiseren. Gelukkig kan dat tegenwoordig heel gemakkelijk. Via software en apps voor de smartphone kun je de volledige personeelsplanning digitaal regelen. Tevens kun je veel taken automatiseren. Gewerkte uren kunnen automatisch worden ingevoerd. Je hoeft dan alleen de aanpassingen door te voeren. Zolang iedereen dus volgens de personeelsplanning werkt, dan hoef je verder niets meer te doen. In het huidige werkklimaat is dit natuurlijk erg prettig. Je hebt te maken met uitzendkrachten, flexibele medewerkers, fulltime medewerkers en parttime medewerkers. De personeelsplanning moet voor al deze verschillende soorten werknemers natuurlijk goed op orde zijn. Maar het gaat natuurlijk niet alleen maar om de uren bij een personeelsplanning. Je hebt ook te maken met zaken als:

Verwachte personeelskosten
Verwachte omzetten
Te besteden budgetten
Beschikbaarheid van medewerkers
Als je gebruik maakt van een digitale personeelsplanner, dan kun je al dit soort zaken in de personeelsplanning verwerken. Dat is uiteraard erg fijn, want je weet anders bijvoorbeeld niet wat de kosten zijn van je personeel. Met een personeelsplanning zie je precies wat je kunt verwachten aan kosten. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken om de planning aan te passen. De beschikbaarheid van medewerkers is ook direct zichtbaar in de personeelsplanning. Dat is ideaal. Ten eerst omdat je dan precies kunt zien op welke dagen en op welke tijden je de medewerkers in kunt zetten. Tevens is het prettig voor de medewerkers, want jij kunt bij het maken van het rooster rekening houden met hun wensen. Zo voorkom je nodeloze discussies. Mocht je je personeelsplanning dus willen automatiseren via een handige planner, dan kun je gebruik maken van PersoneelsSystem. Dit is een digitaal systeem waar je alle bovenstaande punten in terug kunt vinden. Met een personeelsplanning maak je je eigen leven een stuk comfortabeler. Maar het is goed om te weten dat je je medewerkers er ook een groot plezier mee doet. Je kunt de roosters namelijk gemakkelijk verspreiden en medewerkers hebben zelfs via hun smartphone toegang tot alle informatie. Zo zijn de medewerkers ook altijd verbonden met het bedrijf.

De voordelen van personeelsplanning software

Hierboven zijn al enkele voordelen aan bod gekomen. Maar dat zijn nog lang niet alle voordelen. De software ‘leert’ van alle informatie die het krijgt. Dus je kunt gemakkelijk bepaalde scenario’s herhalen. Als een rooster voor een bepaalde week herhaald kan worden, dan kan de software gemakkelijk hetzelfde rooster produceren. Je kunt dan zelf eventueel nog kleine dingen aanpassen en vervolgens is je rooster alweer klaar. Op deze manier hoef je dus niet iedere week opnieuw een rooster te maken. Mocht het rooster helemaal veranderd moeten worden, dan kun je gemakkelijk een nieuw rooster maken.

Start vandaag nog met online personeelsplanning

Je kunt via de website personeelssysteem.nl toegang krijgen tot de software. De eerste 30 dagen is het gratis, dus je kunt het rustig uitproberen. Je kunt het daarna ook iedere maand opzeggen, dus je zit verder ook nergens aan vast. Je kunt dus direct starten en je kunt ook gratis gebruik maken van de mobiele apps die bij de software horen. Lees meer..