Online personeelsplanning software

O

Steeds meer bedrijven bieden online personeelsplanning software aan. In grote lijnen lijken deze pakketten op elkaar.
Ze kunnen tenslotte allemaal werkroosters maken en vaak ook gewerkte uren registreren.
Daarom moet u bij het maken van een keuze voor personeelsplanning software, vooral letten op de functionaliteiten buiten het rooster.

Let bijvoorbeeld op of u zelf al uw diensten en locaties kunt beheren. Is het mogelijk om zelf de toegangsrechten van uw medewerkers te wijzigen? Is het mogelijk om herhalende diensten in te roosteren en bied de software nog meer functionaliteiten buiten het rooster. Misschien heeft u deze op dit moment niet nodig, maar wilt u deze later wel gebruiken.

Met de personeelsplanning van PersoneelsSysteem kunt u alle instellingen zoals locaties, teams en diensten zelf beheren. Vervolgens kunt u eenvoudig (herhalende) diensten inroosteren en wijzigingen aanbrengen doormiddel van drag en drop. Verder kunnen medewerkers onderling diensten ruilen met goedkeuring van een leidinggevende/planner. Een andere functionaliteit zijn open diensten waarmee het mogelijk is om medewerkers uit te nodigen voor het draaien van dienst.

De uitgenodigde medewerkers worden per email en pushbericht op de hoogte gebracht van de uitnodiging. Wanneer medewerkers een uitnodiging accepteren, worden ze automatisch in het werkrooster gezet. Tijdens het roosteren zijn de verwachte personeelskosten en verwachte omzetten direct inzichtelijk. Hierdoor kunt u goed sturen op de verwachte personeelskosten. Nadat het rooster klaar is, kunt u deze delen met uw werknemers per email en iPhone en Android app.