Vragen Voor Jouw Webdesignbedrijf

V

Wie wilt er nu geen website? Maar voordat je begint met jouw website moet je deze vragen stellen om te bepalen welk webdesignbedrijf geschikt is voor je. Hier zijn een paar vragen om je te verzekeren dat ze goed voor je zijn.

Is de webdesignofferte volledig?

De meeste bedrijven hebben een optie waarbij je een gratis offerte kan aanvragen. Als je deze aanvraagt van het bedrijf, wees er dan zeker van of deze offerte volledig is en kijk of de eindprijs niet zal veranderen.

Als je nieuwe functies toevoegt dan zal de prijs inderdaad veranderen, maar als je niets erbij wilt dan moet je alleen betalen wat is afgesproken.

Wat zijn de onderhoudskosten nadat de website klaar is?

Onderhoudskosten verschillen op basis van de website die je hebt. Als je een kleine website hebt met vijf pagina’s voor je bedrijf, dan zou je alleen onderhoudskosten moeten betalen voor het updaten van teksten en het opzetten van nieuwe emailadressen voor jouw werknemers. Als je een complexe website hebt met een database en een programmeertaal, dan moet je maandelijkse onderhoudskosten verwachten. Het team zal dan jouw systeem onderhouden en er voor zorgen dat alles soepel blijft draaien.

Het verschilt per website tenzij ze een complete deal aanbieden waarbij je maandelijkse onderhoudskosten betaalt.

Heb ik de volledige rechten voor deze website?

Voor kleine websites zal je waarschijnlijk de rechten voor de volledige website hebben omdat er geen complexe systemen op zijn geïnstalleerd. Maar als je een op maat gemaakt systeem hebt, die op speciale code van het bedrijf draait, moet je navragen of je de volledige rechten hebt voor de software. De meeste zullen ja zeggen, maar er zijn er ook een paar die hun eigen systemen maken en in die gevallen heb je wel rechten voor het systeem op je website, maar heb je geen rechten om het door te verkopen.
Wat als je aanvullende functies op je website wilt nadat de website klaar is?

Als de website klaar is en je besluit nieuwe functies toe te voegen, moet je nagaan wat de prijs is en hoe dit wordt ontworpen. Als deze functies op een op maat gemaakte website of systeem moeten komen, dan zal het bedrijf je zeer waarschijnlijk een prijzenlijst geven. Als het op een website moet worden geplaats waarvan er al een systeem bestaat kan het niet mogelijk zijn om functies toe te voegen. Dit kan je niet weten, dus de beste manier is om het te vragen tijdens het voorstel.

Er zijn een paar algemene vragen. Iedere website is uniek, dus stel je eigen checklist met vragen samen en vraag hierna om te bepalen welk webdesignbedrijf het beste bij jou past.